A mi történetünk

Mérföldkövek

2011

Az alapítás éve. Megkezdődött a csarnok építése Szentgyörgyváron, elsődlegesen a kiváló ízű, fehér húsú és szálkamentes prémium kategóriás halfajra - a Szibériai Tokhalra - specializálva.

2013

Elkészült a létesítmény, magas minőségi standard-ek mellett elindult a halnevelés.

2014

Beindítottuk a füstölőt, és elindítottuk a kis hal feldolgozó üzemünket.

2016

Halnevelőnkben megkezdtük a szürkeharcsa nevelést is.

2017

Létrejött 800 m2-es területen elhelyezkedő üzemünk, mely a régió egyik legnagyobb és legjobban gépesített halfeldolgozó üzemévé nőtte ki magát a későbbiekben. A Balaton Fishfarm & Factory Kft. (akkori nevén Balaton Construct Kft.) megkapta a – minőséget és biztonságot garantáló - IFS (International Featured Standards) Food tanúsítványt. Szibériai Tokhalunk elnyerte a "Balaton alapanyaga" minősítést. Több nagy kereskedelmi lánccal is elindítottuk az együttműködést halaink és késztermékeink értékesítésére.

2020

A szakma, a kereskedelmi partnerek értékelik termékeinket. Partnerének választott bennünket a legnagyobb online élelmiszer lánc a kifli.hu, valamint az egyik vezető nemzetközi diszkontlánc. A Magyar Konyha magazin pedig a TOP 100 élelmiszergyártója között említ bennünket.

2021

Termékinnovációba kezdtünk. Minőségi késztermékekekkel bővítettük a kínálatunkat: halászlé, halburger és halkolbász. Az új termékek fejlesztése folyamatosan zajlik.

Szemléletünk

Szívvel, lélekkel, magas szakmaisággal

Vállalatunk létrejötte a Balaton és a hal iránti szerelem eredménye. Célunk, hogy a termálvízben nevelt halainkat, valamint további ellenőrzött, minőségi hazai halfajtákat minél több emberhez eljuttassuk, népszerűsítsük az egészségmegőrzést és a halfogyasztást.

Minőségi halakat a hétköznapokra is

A halfogyasztás gyakran az ünnepi alkalmakhoz, különleges eseményekhez kapcsolódik. A hazai halnevelés széleskörű elterjedésének köszönhetően, egyre könnyebb minőségi halhoz jutni.
Tegyük ünnepivé a hétköznapokat is finom halfilével, könnyen elkészíthető halbásszal, halászlével.
Az elkészítéshez ízletes recepteket is ajánlunk. Célunk, hogy friss, füstölt és késztermékeink révén színesítsük a hazai családok táplálkozását és gasztronómiai élményét a hétköznapokon is.

Az egészségtudatos táplálkozás szolgálatában

Közismert tény, hogy a halfogyasztás révén rengeteg értékes vitamint, nyomelemet, ásványi anyagot és esszenciális zsírsavat juttatunk a szervezetünkbe. A biológiailag optimális körülmények között nevelt és magas minőségi sztenderdek alapján feldolgozott Panarini halak tisztasága és frissessége kiváló. Gondkoskodjunk gyermekeinkről, idősebb családtagjainkről és magunkról is egészségtudatos táplálkozással!

Környezettudatosan, innovatívan

Halainkat fenntartható módon neveljük, szinten minden részüket feldolgozzuk, hasznosítjuk, az élelmiszerpazarlást folyamatosan próbáljuk csökkenteni.

Tisztán, ellenőrzött körülmények között

A halnevelés és halfeldolgozás során saját forrásból származó vizet használunk, melyet természetes biológiai folyamatok alkalmazásával tisztítunk. A halnevelés fenntartható szemlélet mentén, biológiailag megfelelő körülmények biztosításával történik.

Egyedi haltáppal az egészséges halakért

Tokhalainkat és szürkeharcsáinkat egyedi haltáppal etetjük, optimális fejlődésük érdekében. A halak egészségi állapota, fejlődési körülményeik folyamatosan ellenőrzöttek, dokumentáltan nyomon követhetőek. Halnevelőnk a legnagyobb tokhal nevelésre specializálódott farm a régióban.

Az általunk feldolgozott, csomagolt és forgalmazott halak magas minőségűek. Kizárólag olyan halakat vásárolunk és dolgozunk fel, amelyek speciális akvakultúrában, természetes tógazdaságban, vagy a természetes élőhelyével megegyező körülmények között nevelkedtek.

Kimagasló technológia alkalmazásával

A nemzetközi minősítés önmagáért beszél. Tiszta körülmények között, fejlett gépparkkal, jól definiált, átlátható folyamatok mentén dolgozunk, ahol az egyes munkafázisok visszakövethetőek. A hibázási lehetőség szinte kizárt.

Kiváló szakemberekkel

A halnevelés és halfeldolgozás nehéz fizikai és szellemi munka, hiszen élő állatokkal foglalkozunk, hideg és nedves környezetben. Ultrafriss élelmiszerről lévén szó, a gyorsaság és üzemszervezés rendkívül fontos. Örülünk, hogy az elmúlt évek során egy jól összeért, profi szakemberekből álló csapatot tudtunk építeni.

Termékeink

Szeretnénk, hogy minél több ember asztalára kerüljön minőségi hal a hétköznapokon is. A halfogyasztás az egészséges táplálkozás része. Gondosan nevelt és feldolgozott halaink vitaminokat, nyomelemeket és esszenciális zsírsavakat tartalmaznak. Termékkínálatunk széles és innovatív. A halnevelés és feldolgozás kiváló élelmiszerbiztonsági körülmények között és magas szakmaiság mellett történik. Így jön létre a Panarini minőség. Gyönyörű szép, tiszta halak, praktikus és korszerű csomagolásban.